Livet

”Det handlar inte om att gå igenom livet på jakt efter framgång. Det är inget liv.
Det handlar inte heller om att gå igenom livet på jakt efter att ha någon, alltså vem som helst och sedan kalla det för kärlek. Kärlek kan förknippas med att älska. Om man inte älskar andra, älskar man sig själv för någonting måste man älska här på denna jord. Annars har man bara inte förstått innebörden utav just det ordet, älska. Ordet som passar oss alla, död som levande med tanke på de olika formerna. Att älska, att ha älskat och älskar just nu.
Men livet handlar inte heller om att hitta någon eller någonting att älska, för det är något som livet bidrar med. Livet är rätt fantastiskt när vi ser på det på just det viset. Tänk vad mycket vi får gratis, helt utan att behöva göra någonting. Vi blir berikade med både hjärta och hjärna samt en kropp därtill vilket behövs för att få oss att fungera. Vi får även alla vackra miljöer och den unika möjligheten att kunna besöka alla dessa fantastiska platser. Det är under den resan som vi gör, där vi letar efter nya platser som vår kropp ska få besöka som vi får kunskap, gemenskap och upplevelser att ta med oss vidare. Det är utifrån dessa saker som vi sedan själva kan reflektera över våra egna liv och inse vad det är vi behöver för att må bra och vad som gör att vi faktiskt kan förstå innebörden av att just älska någonting.
För mig handlar inte livet om att nå de största framgångarna en människa kan finna. För mig handlar livet om att fina denna största tillgången som finns, nämligen lycka.
För mig handlar inte livet om att finns någon som ska finnas där för mig bara för att. För mig handlar kärlek om att finna en bästa vän, att finna personen som man kan berätta precis allting för. Den person som vet allting om en, personen som man inte behöver säga någonting till för att man kan kommunicera via tankar. Allting handlar om att hitta personen som får ens hjärta att hoppa över ett slag, inte på grund av utseende utan på grund av att den ibland håller ditt hjärta lite för hårt på grund av rädslan att förlora dig.
Livet är så dyrbart att vi ibland glömmer bort vad det egentligen är värt och sätter det på spel genom att riskera allt. Vi är inte tillräckligt vaksamma gällande allting som vi älskar. Genom att låta livet ha sin naturliga gång och uppskatta de saker vi blir berikade med på vägen, gör att vi faktiskt precis det livet handlar om. Olika saker för oss alla.”


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0